Handige® kaartjes (JGeoCard, of Handigste® kaartjes)JGeo

Uitleg
Formules
Errata en suggesties
Versies
Copyright
 
Het leek me erg handig een handig kaartje te maken met handige informatie voor onderweg, en met name voor onderweg tijdens het zoeken naar een cache (een Geocache, QualityCache, TerraCache, EarthCache,  of wat voor cache dan ook.

Deze kaartjes leken me zo handig, dat ik besloot ze te vermenigvuldigen, en her en der te droppen als ik weer eens een cache vond. Maar helaas, al doende leert men, en handige kaartjes worden nog handiger, al dan niet door toevoeging of weglating van handige, respectievelijk, minder handige informatie, en het verbeteren van ronduit onhandige mis-informatie. Kortom, er zijn al meerdere versies ontstaan, en je kan hier zien wat er niet klopt en wat er bij is gekomen.

Verder geen ik een stukje uitleg van wat je op het kaartje allemaal vindt, want hoewel het een heel handig kaartje is, is de afmeting toch best onhandig klein. De handigheid schuilt in het feit dat het kaartje naast je credit- visite-, bonus-, en 10-keer-knippen-is-1-keer-graties kaartjes past. Maar enige uitleg is wel op zijn plaats. Ook dat vind je hier.

Uitleg

zweef met de muis over een gebied waar je meer van wilt weten
 
alfabet, gewoon, zoals het isook alfabet, maar je hebt hier meteen een ROT13 decoderde letterwaardes horend bij de letters er naast (A=1...Z=26) maar ook de morse codes van de cijfers 0t/m9 en de kleurcodes voor de cijfers, zoals gebruikt voor bijvoorbeeld electrische weerstandende letterwaardes horend bij de letters er naast (A=1...Z=26)de letterwaardes horend bij de letters er naast (A=1...Z=26)Braille tekens bij de letters; Braille 1t/m9 is gelijk aan At/mIBraille tekens bij de lettersomgekeerde letterwaardes (A=26...Z=1) en morse code horend bij de letters in de middelste kolommenomgekeerde letterwaardes (A=26...Z=1) en morse code horend bij de letters in de middelste kolommenMorse code van 0 en een aantal leestekensBraille code van 0 en een aantal leestekenseen paar handige constantesPeriodiek systeem der elementenvoorvoegsels van grootheden, in stapjes van 3 ordes (factor 1000) ik dusASCII codesde drie gelijk-spel standen van boter-kaas-en-eierendit nummer wil je nog wel eens tegen komeneen aantal handige omrekenfactorenletter frequenties in nederlands en engelssecondes per jaar en per dag en per uurde bekende abc formule voor de oplossing van een tweedegraads vergelijkingmooie sinus waarden; gelijk aan cos 90 graden tot 0letters bij cijfers op een telefooneen schetsje met de betekenis van de letters/punten in de formules voor snijpunten en projectiesoppervlakte en omtrek van een cirkel en een bolRD bereik, en Eindhoven als referentieeen hoek van 1 mil op een afstand van 1 km komt overeen met 1 meter verplaatsing; 1 graad op een km is 17.5 meterafstanden per breedte- en per lengte graad; lengtegraden liggen in het noorden dichter bij elkaar dan in het zuiden van het landhet ware Noorden wijst aan de randen van het land naar binnen, en wel 1.15 graad per 100 km oost- of westwaards vanaf X=155000, Amersfoorteen omrekening van RD naar WGS84 en vice versa; de nauwkeurigheid is ~100mstraal en omtrek van de aardehet ware Noorden wijst aan de randen van het land naar binnen, en wel 1.15 graad per 100 km oost- of westwaards vanaf X=155000, Amersfoortromeinse cijfers 1-5-10-50-100-500-1000formules voor het berekenen van snijpunten en projectiesgradenboog van 0 tot 90 gradengradenboog van 0 tot 90 gradencentimeterschaal en millimeters, en in blauw enkele inchescentimeterschaal met millimeterverdeling

Formules

Hier komt nog meer te staan. Is nog niet af.

Errata en suggesties

Mocht je fouten vinden (wat ik zelf ook wel eens doe; en dan komt er een nieuwe versie; zie versies), of mocht je verzoekjes hebben voor toevoegingen, mail me die dan: JGeo punt 2020 at xs4all punt nl.

Versies

1.0v1.0 rearv1.0 front

1.1v1.1 rearv1.1 front


1.2v1.2 rearv1.2 front

1.3v1.3 rearv1.3 front

1.4v1.4 rearv1.4 front

  • errata:
  • Copyrightę

    Daar doe ik niet aan. De informatie op het kaartje is allemaal openbaar, en alles bij elkaar zoeken en in een veel te klein lettertype uitprinten kan iedereen, toch? Maar als je geinspireerd raakt en zelf iets maakt gebaseerd op deze Handige« kaartjes vind ik het wel leuk er een afbeelding van te ontvangen voor de verzameling. Mail me die naar  JGeo punt 2020 at xs4all punt nl.