Wedstrijdkalenders, maar dan handiger

Ik heb een online kalender gemaakt die je bijvoorbeeld op je smartphone kan tonen, in Outlook of een andere kalender kan integreren, of gewoon online kan bekijken. Dat werkt als volgt:

Ik lees de online kalenders van de NOLB en VVO sites in, en zet die om in een formaat dat je in Outlook of Google Calendar (en andere applicaties die ical-formaat agenda’s ondersteunen) kan integreren, met de volgende link:

http://jgeo.nl/nl-ical.php (voor de Nederlandse kalender)
http://jgeo.nl/b-ical.php (voor de Belgische kalender)
http://jgeo.nl/bnl-ical.php (voor de Nederlandse+Belgische kalender)

Voorbeeld (Outlook 2010): Calendar > Other Calendars > rechtermuisknop: Add Calendar > From Internet > vul in http://jgeo.nl/nlb-ical.php > OK

Aan en uitgebreidere uitleg voor andere programma’s wordt nog gewerkt; stuur je verzoek naar mij, en ik zal de uitleg mailen en hier publiceren.

Momenteel werk ik nog aan een versie die ook de starttijden toont, maar vooralsnog zie je de wedstrijden als een ‘afspraak die de hele dag duurt’.

Ook toont hij ook herinneringen op de sluiting van inschrijving, mocht dat nodig zijn. Alleen de startijden zijn dus nog niet te zien. Maar een link naar de wedstrijdpagina krijg je wel te zien, en door daar op te klikken kom je bij alle details van de betreffende wedstrijd.

Helaas is dit alles met “garantie tot aan de deur”, want zodra de VVO hun site aanpast moet ik ook weer dingen aanpassen, en kan tijdelijk de kalender niet werken of niet kloppen.

2 thoughts on “Wedstrijdkalenders, maar dan handiger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *