JG oriënteert (en meer)

Laatste berichten


view in EnglishOriënteringslopen (in het Engels: Orienteering) is een interactief 3-D 1st-Person Game dat je in real-life speelt. Je wordt er ook echt moe en bezweet van. Het is zowel fysiek, mentaal als intellectueel erg uitdagend. Dat zouden meer mensen moeten doen!
Maar je kan het ook zien als een serieuze vorm van atletiek, waarbij je lenig als een aap met een ijzeren conditie dwars door de wilde natuur sprint, terwijl de TomTom in je hoofd de zuurstof verbruikt om uit een ontelbaar aantal routes de snelste te berekenen. Het is maar hoe je het bekijkt.
Met een GPS in je hand zou het Geocaching zijn en free-stylen heten. Maar die heb je niet: je hebt een duimkompas.

Jan-Gerard van der Toorn


Een opmerking of commentaar? Aanvulling? Schrijf het er rustig bij: dat kan op deze site.

Op deze site plaats ik allerlei berichtjes, die met mijn oriënteringsloop ervaringen te maken hebben. Leuk voor mezelf, maar ik hoop er ook nuttige dingen voor andere tussen te zetten. Hier kan je alle berichten lezen. In het menu hier boven staan ook een aantal handige links. Wil je volgen welke nieuwe berichten er verschijnen, klik dan hier  voor een RSS.

Ik heb nog allemaal ideeën om hier toe te voegen. Zo wil ik wat schrijven over mijn ervaringen met GPS-trackloggers, en hoe ze te gebruiken, over handige tooltjes die ik heb gemaakt voor onderweg, zoals nagel-schaalverdelingen, en over het berekenen van optimale routes door verschillende soorten terrein. Over dat laatste laatst een leuk artikel gevonden (en deze, deze en deze); in de wiskunde heet het een “Weighted Region Problem”, bij een OL is het de vraag “afsnijden of niet?”. En daar kan je aardig aan rekenen.


adventure race Adventure Race all terrain challenge astronomie Challenge challenge Chickenpower coördinaten CP English English only GC33W5K instinkers kalender knutselen kompaskoersen lang licht Materiaal materiaal memorisatie Midwinterrun MWR N8-run nacht nacht OL NCL opdrachten orienteering challenge Overpeinzingen Routekeuzes topo Trailrun trailrun Training Uncategorized Verbeterpuntjes Verhaal Website Wedstrijd wedstrijd Weglopen WOR Woudlopers zon