Mijn eerste kennismaking met oriëntatielopen

Marcel belt vanuit Zweden om een gelukkig nieuw jaar te wensen. We komen via het onderwerp Geocaching uit op Oriëntatielopen, wat volgens hem helemaal hip is. Even voor de duidelijkheid, Geocaching is een andere hobby van me: zoeken met een GPS naar ‘schatten’, goed verstopt, maar vaak ook pas vindbaar na een tocht vol aanwijzingen en raadsels, soms slechts ‘s nachts te doen.
Ha! Hij deed nog iets veel leukers, vond hij, in Zweden: ook zoeken, maar dan rennend en zonder flauwe hulpmiddelen als GPS. Met louter kaart en kompas, maar dan wel zo snel mogelijk. Zijn immer aanstekelijke enthousiasme werd geholpen door het feit dat het me een leuke uitdagende bezigheid leek. Meteen ben ik op zoek gegaan naar een voordelig ticket naar Linköping, voor de paasdagen.
Meer even later tikte ik “oriëntatielopen” ook maar eens in in Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *