Bloggen in Nederlands of Engels, that’s the question…

Ik vraag me af of ik deze blog niet in het Engels moet schrijven. I wonder whether I should write this blog in English or in Dutch. Orienteering is an international sport, and the North is everywhere (roughly) the same. Orienteering is een internationale sport, mijn publiek is uiteraard groter als ik in het Engels schrijf. I have a bigger audience when I writing in English. Aan de andere kant, het leest voor Nederlanders en Belgen wel weer lekkerder als ik het in het Nederlands houd. On the other hand, for the Swedish, it would be better if I would not write in Swedish, since that wouldn’t be readable at all (given my Ikea-only vocabulary). De vraag is dus: wie is mijn publiek or who is my audience?

Wie is mijn publiek?


En omdat ik ook een deel voor mezelf schrijf, gewoon om mijn gedachten op papier te zetten, denk ik dat ik het bij Nederlands houd. However, the bigger the audience, the bigger the motivation to write.
Mee eens? Of niet? Laat dan een berichtje achter onderaan deze pagina. Want ik wil best voortaan Engels typen.
De Google Ads heb ik weer van mijn site gegooid: niemand klikte ze aan, en het werd er niet overzichtelijker op. Leuk om eens te proberen, maar je moet wel heel veel bezoekers trekken wil dat wat opleveren. Wel kreeg ik meer hits om mijn blog-site zo lang ik Google betaalde (50 euro gratis introductie krediet) voor het plaatsen van links op andere sites.

2 thoughts on “Bloggen in Nederlands of Engels, that’s the question…

  1. Geweldige blog! Zelf doe ik ook aan geocaching en oriëntatielopen en de O.L. filmpjes vind ik super 🙂 Ik verkies Nederlands boven Engels…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *