N8-run 2024: de uitslag

De definitieve uitslag van de N8-run van 23 februari 2024 is er! Alles is 3x gecheckt en nagerekend. Er zijn een paar kleine wijzigingen opgetreden ten opzichte van de voorlopige uitslag die direct (nou ja, een kwartier) na 2:00 bekend is gemaakt. Excuses daar voor, maar het was best een uitdaging om 2054 in de haast neergekrabbelde getalletjes te checken.

Maar jullie hebben het fantastisch gedaan! Ons plan om te zorgen dat de snelste teams alle punten konden doen, binnen de deadlines, is ruimschoots gelukt, dank zij jullie met name enorm snelle eerste etappe, en ook efficiënte tweede. Ik hoorde dat er teams waren die hadden ontdekt dat je sneller de tweede etappe deels in tegengestelde richting kon lopen. Hartstikke leuk, dat soort slimmigheden zijn ook de opzet van de run.

Over de race zelf kan je hier meer lezen: N8-run 2024.

De Einduitslag

In de categorie Heren (in alle leeftijden) zijn de nummers 1-3:

 1. Team “Het is zoals het is” (Jurjen Kamphuis en Johan Brans) met 1980 punten
 2. Team “ZigZag” (Kasper Schutten en Niki Pruis), 1779 punten
 3. Team “Ruben en Tom” (Tom van Hemert, Ruben Verschoof), 1721 punten
Team “Het is zoals het is”. En dat klopt, ook in de definitieve einduitslag staan ze bovenaan.

Maar de Mixed/Dames categorie mag er zeker ook wezen, want in de overall ranking zijn de eerste twee mixed teams beter dan het tweede heren team. Dit blijkt typisch een race waar het niet alleen om snelheid gaat, maar ook om slimheid en out-of-the-box denken, waarbij diversiteit aan denkwijzen een pré is.

De categorie Mixed:

 1. Team “Dutch Direction” (Klaske Siegersma, Mike Fafieanie), met 1853 punten
 2. Team “The hungry Kiwis” (Olivia Ahlborn, Justin Szanto), 1819 punten
 3. Team “Rafje-Eend” (Maarten de Vries, Gelieke Steeghs), 1661 punten
V.l.n.r. “The hungry Kiwis”, “Dutch Direction” en “Rafje-Eend”.

Het valt al snel op dat de teams boven in het klassement behoorlijk dicht bij elkaar zitten. Je mag een punt niet helemaal als 1 minuut zien, gemiddeld deed men zo’n 7 minuten over een CP van 30 punten, dus dat is ongeveer 4 punten per minuut. De 127 punten voorsprong van de nummer 1 op de nummer 2 is dus ongeveer te vertalen naar 30 minuten. Maar de teams daar na zitten op nog geen 10 minuten van elkaar. Spannend dus!

En het blijkt dat niet zelden een schrijffoutje, of niet goed lezen, of 2 CP’s omwisselen op het antwoordblad een verschil in positie in de einduitslag kan maken. Maar dat is ook onderdeel van het spel: presteren onder stress en tijdsdruk.

Er komt nog een uitgebreider verhaal, met wellicht nog allerlei statistieken en verhalen en uitleg van de punten, maar ik wilde jullie de uitslag nog niet onthouden.

Onze sponsor voor de prijzen.

2 thoughts on “N8-run 2024: de uitslag

 1. Beste Patrick en Jan-Gerard

  Voor ons de eerste keer N8 run en het was een geweldige ervaring! Een mooi gebied en leuk orienteren, maar wat zijn jullie super creatief geweest in het verzinnen van allerlei puzzeltjes. Zo word het een combi van een escape room en een orientatie run. Een nieuw genre word zo geboren, een escape run.

  Groetjes Tom en Ruben

 2. Pingback: N8-run 2024 | JG-O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *